dijous, 9 d’abril del 2020

UN ESTANY A L´INSTITUT

Els estanys son una de les parts o les escenes més típiques en els jardins, junt a les fonts, rocalles, pèrgoles, etc. Enguany havíem programat la realització d’un amb els alumnes de segon abans de què se’n anaren de pràctiques, però degut a la crisi del Covit no el vam poder acabar.

La realització d’un estany és una activitat molt completa i atractiva. En primer lloc varem decidir l’emplaçament, on l’alumnat va haver de pensar amb estètica, capacitat i criteris d’orientació, moviment del sol etc. Després la dimensió d’aquest dóna peu a realitzar càlculs matemàtics per calcular la dimensió de la malla impermeable, o el volum per cubicar-lo etc.

Decidit l’emplaçament, vam fer el forat, vam col·locar una malla contra l’herba per encoixinar i damunt el plàstic impermeable. vam reforçar tota la vora en pedres i ciment.

Vam parlar de com remoure l’aigua mitjançant una bomba, que poguera fer també de font , del filtratge de l’aigua i com no, dels protagonistes de l’estany, les plantes aquàtiques.

Esperem acabar-lo aviat!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada